Jaarlijks vindt op de Helder Camara de HC-dag plaats, waarbij op gepaste wijze wordt stilgestaan bij de naamgever van de school. Dit jaar hebben we, in de geest van Dom Helder Camara een activiteit uitgevoerd voor een ander. Alle leerlingen hebben één of meer producten meegebracht voor de Voedselbank en ieder kind heeft iets gedaan voor iemand uit het gezin, de familie of bijvoorbeeld buren.

36 kratten boodschappen voor de voedselbank

De Voedselbank hebben we blij kunnen verrassen met 36 gevulde kratten boodschappen (producten waar zij behoefte aan hebben). De leerlingen waren goed voorbereid, want we hebben 2 weken (8 t/m 18 juni) lang onder andere een powerpoint en verschillende filmpjes bekeken, veel gepraat over en gewerkt aan een project over de Voedselbank. ​​​​​​​Heel veel boodschappen!

Mooi project, prima doel en enorme betrokkenheid van de kinderen!

In de bovenbouw gingen de gesprekken over o.a. leefgeld, voedselverspilling, houdbaarheidsdatum en basisbehoeften. Kortom: een heel interessant en leerzaam project. Ook in de eigen omgeving waren de leerlingen actief: koken – bakken voor de buren, of een zieke – armbandje maken voor oma – gras maaien, stofzuigen, vaatwasser uitruimen en nog veel meer. 
Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zich wilden inzetten voor diegenen die het minder goed hebben!

Recommended Posts