Op maandag  22 maart plantten circa 40 leerlingen van FONK-vlaggenschip Kbs Effen een Tiny Forest aan in de buurt van hun school. Een Tiny Forest wordt volgens de revolutionaire Miyawaki-bosbouwmethode van Shubhendu Sharma aangelegd. Het bos brengt de natuur dichtbij, en geeft jong en oud de kans om de wildernis in hun eigen wijk of dorp te ontdekken. Wethouder Paul de Beer van Breda onthulde de naam van het Tiny Forest die door leerlingen van de basisschool Effen zelf is verzonnen: Het Kleine Woud.

Bij de aanleg van Het Kleine Woud kregen de leerlingen hulp van de gemeente Breda en IVN Natuureducatie. Afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt voor het Tiny Forest, een dichtbegroeid, inheems oerbos van ca 400m2. Het leukste werk, het planten van de bomen mochten de leerlingen doen. In kleine groepjes (in verband met de maatregelen tegen corona) zetten ze negenendertig verschillende soorten bomen en struiken in de aarde. In totaal zo’n 1200 boompjes en struiken. Tijdens de aanleg spatte hun enthousiasme en betrokkenheid er vanaf.

Buitenlokaal
Bij het bos is een buitenlokaal aangelegd waar de kinderen les kunnen krijgen over het bos en andere onderwerpen. Het Tiny Forest in Effen is mogelijk dankzij financiële steun van de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant.

Recommended Posts