Dit schooljaar zijn wij gestart met de INOS leerlingenraad. Van elke school is een leerling afgevaardigd. 4 keer per jaar komen zij bij elkaar om te praten over zaken die zij belangrijk vinden en wat wij graag met hen willen bespreken. Deze week kwam de INOS leerlingenraad voor de tweede keer dit schooljaar bij elkaar. Eerste punt van de agenda: Het goede doel.

INOS heeft van elk Sinterklaascadeautje € 0,25 per medewerker beschikbaar gesteld. Tijdens de eerste vergadering hebben de leerlingen samen bepaald aan welk goed doel zij dit bedrag wilden schenken. De dagvoorzitters mochten de cheque van €320,- namens de leerlingenraad overhandigen aan aanwezige vrijwilligers van Unicef.

Eén van de vrijwilligers, Ratiba Basir, vertelde eerst nog eens waar Unicef voor staat en waar zij zich voor inzet. Ratiba over zichzelf en waarom zij dit werk doet:
“Elk kind verdient een gezonde, goede start. Unicef zet zich hier voor in. En ik zet me in voor Unicef. Want er is altijd ruimte in je leven om een ander te helpen. En via Unicef help ik kinderen over de hele wereld aan betere toekomstkansen.”
Voor elke leerling was er daarna nog een klein cadeautje van Unicef.

Recommended Posts