Bovenstaande slogan stond op het spandoek dat twee leerlingen van de Leerlingenraad hadden gemaakt. Zij toonden dit tijdens het in ontvangst nemen van nieuwe bakken voor afvalscheiding.

In het vorige schooljaar maakte de toenmalige Leerlingenraad van Kbs St. Joseph zich sterk voor betere afvalscheiding in de school. Niet alle lokalen van de school waren voorzien van aparte bakken voor verschillend afval. Dat moet beter, vonden de leerlingen. Met indrukwekkende presentaties zetten ze hun standpunt kracht bij. Ook een brief naar de gemeente maakte deel uit van hun plan.

Het toeval wilde dat de gemeente Breda tegelijkertijd een traject had ingezet om afvalscheiding op scholen te bevorderen. Met stapelbare bakken en een uitdagend lespakket wil de gemeente bereiken dat kinderen al op jonge leeftijd bewust met afval omgaan. Zij zijn immers de volwassenen van de toekomst. De bakken hebben de kleuren van de containers die de kinderen ook allemaal thuis hebben staan. Hoe makkelijk kan het zijn?

Op woensdag 8 januari werden alle bakken, uiteraard van gerecycled plastic gemaakt, door een vertegenwoordiging van de gemeente Breda bezorgd. De leerlingen van de vorige en huidige Leerlingenraad hadden zich verzameld in de teamkamer. Wethouder Greetje Bos van Leefbaarheid, Wijkveiligheid, Financiën en Energie besprak met de leerlingen het belang van goede afvalscheiding. Vervolgens namen zij de bakken in gebruik: Samen met de wethouder gooiden de leerlingen afval in de juiste bak!

De leerlingen zijn -terecht- trots op hun actie. Door in de school al bewust met het milieu om te gaan, zorgen ze goed voor de toekomst van de wereld. Wat een verantwoordelijkheid!

Bron: Breda.nu

Recommended Posts