In groep 8 van de Boomgaard werkten leerlingen aan een project over Black lives matter. Zo kwamen zij op het idee om zelf energie te steken in een goed doel. Amy, Romee en Yfke besloten samen om een lege-flessen-actie te starten voor Oekraïense kinderen hier in Nederland.

Vanuit de hele school hielpen kinderen mee aan deze actie. Deze drie kanjers liepen tot wel 5 keer per dag met volle karren van school naar de Jumbo om alle flessen weg te brengen. In de winkel kregen zij vaak ook nog wat extra flessen. Aan het eind van de actie hadden zij 355, 30 euro opgehaald!

Intussen had directeur Bart van Kempen namens deze leerlingen contact gezocht met de leerkracht van de klas voor Oekraïense leerlingen. Zij hebben een lokaal op Kbs De Burchtgaarde in gebruik. Leerkracht Miriam Goos kwam op het idee om cadeautjes te kopen waar de hele klas plezier aan heeft. Amy, Romee en Yfke kwamen deze op donderdag 14 juli, om deze samen met hun meneer Bart, aan de Oekraïnse leerlingen te overhandigen.

“Zo leuk om al die blije gezichten te zien”, vertelt Yfke, “We kregen knuffels en ze waren allemaal zo lief!” Amy vertelt dat ze helemaal smolt toen ze de cadeautjes mocht geven. “Mooi dat deze kinderen hier een fijne tijd hebben, dat we daar iets voor kunnen doen. Ze zijn zo dankbaar”. Romee is heel blij dat zij iets goeds hebben kunnen doen: “Dat geeft echt een goed gevoel!”

Nadat alle cadeautjes waren uitgepakt ging de hele klas naar buiten en daar volgde nog een laatste (en lekkerste) verrassing: de wagen van de IJsbeer reed het schoolplein!

Recommended Posts