Koningin Maxima heeft donderdag 9 juni een bezoek gebracht aan de Stichting Petje Af. Zij was daar om samen met een aantal kinderen het 15-jarige jubileum van stichting Petje Af te vieren. Ze deed dat door middel van een werkbezoek dat bestond uit gesprekken met bestuurders en kinderen.

Jaymira uit groep 6 van Kbs De Parel mocht ook naar Amstelveen komen omdat zij een mooie vraag had bedacht voor de koningin. “Elke zondag doe ik mee met Petje Af. Soms maken we een uitstapje, naar Rotterdam voor een spelletje levend ganzenbord in de stad. We blijven ook op school om te knutselen of om met een DJ-set te werken. En we spelen ook wel eens een potje voetbal of badminton. Ik had de prijsvraag ‘bedenk een vraag die je aan Maxima wilt stellen’ gewonnen met mijn vraag. Samen met Marleen Dresscher (locatiemanager Petje Af) ging ik naar Amstelveen. Daar kwamen we samen met kinderen uit het hele land die bij Petje Af zitten. Na een lekkere lunch kwamen eerst de  hofdames om ons te leren hoe we de koningin moeten aanspreken. Dat je bijvoorbeeld U moet zeggen, dat we niet allemaal aan de beurt konden komen.

Toen kwam de koningin, wat ik best spannend vond. Veel kinderen vertelden over wat zij allemaal doen op de Petje Af locaties. Ik was de laatste en vroeg: Wat vindt u van de Rookvrije Generatie? Koningin Maxima zei dat ze dat wel heel goed vindt, dat mensen ook helemaal niet moeten roken omdat het ongezond is. Dat vond ik een mooi antwoord. We mochten ook nog op de foto met de koningin!”

Recommended Posts