Op Kbs St. Joseph vond naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de school op 23 en 24 mei een speciale editie plaats van de jaarlijkse muziekdagen plaats. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met en door DJ School International Breda. Tijdens deze dagen maakten alle leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis met het maken, bewerken en afspelen van elektronische dansmuziek. De opening was op maandagochtend in aanwezigheid van de heer Boaz Adank, locoburgemeester van gemeente Breda.

Op beide dagen waren er voor alle leerlingen verschillende interactieve activiteiten georganiseerd met dans en zang, een vragenuurtje met het van TikTok bekende dj-duo Vessbroz en dj- en producerlessen. ​​​​Voor deze gelegenheid hadden de wereldberoemde Bredase dj’s Tiësto en Hardwell toestemming gegeven voor het gebruik van hun nummers ‘The Motto’ en ‘Power’. Hiermee leerden leerlingen remixen te maken en een bestaand muziekstuk of een gedeelte daarvan te bewerken tot een nieuw eigen muziekstuk. Bij de afsluiting was wethouder Marianne de Bie aanwezig en gaven alle leerlingen een presentatie met een zogenaamde ‘Flash mob’.

Recommended Posts