Op woensdag 23 maart is op Kbs Sinte Maerte het nieuwe groene schoolplein feestelijk geopend. Dit gebeurde op het zogeheten Doelenplein, maar ook het Kerkplein aan de andere kant van de school is natuurlijk helemaal vernieuwd. De meeste kinderen waren deze dag verkleed in het thema ‘natuur/groen/lente’. De twee jarige leerlingen op deze dag en hulpouder en kartrekker Jack van Haperen voerden de officiële openingshandeling uit, het inwerking stellen van de waterpomp. Met deze pomp wordt bodemwater omhoog gepompt en dat levert natuurlijk veel (leerzaam) speelplezier op!

Natuuronderwijs en duurzaamheid

Op Sinte Maerte wordt de komende jaren steeds meer aandacht gegeven aan natuuronderwijs en duurzaamheid. Dit is een thema in het nieuwe Koersplan van INOS en ook in ons eigen schoolkoersplan. Het nieuwe groene schoolplein is daar al een goed voorbeeld van. Ook wordt op dit moment in de groepen 1 t/m 3 het werken met schooltuintjes nieuw leven in geblazen. Natuurlijk bieden de nieuwe schoolpleinen ook volop mogelijkheden om lekker te klimmen, te klauteren, te rennen, te voetballen en nog veel meer.

En cadeautjes…

Ter gelegenheid van de opening kregen alle groepen een toepasselijk cadeau. Voor de groepen 1 t/m 4 waren er potjes met een vergrootglas om te gebruiken bij het ontdekkend leren in de natuur. De groepen 5 t/m 8 kregen attributen om een weerstation te maken bij het lokaal.

Recommended Posts