Een mooie en welverdiende beloning voor de schoolkantine van het Breda College, want onlangs hebben zij de Gouden Schoolkantine Schaal 2021-2022 van het Voedingscentrum gekregen. De schaal laat zien dat de school zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het Breda College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken.

“Op het Breda College bereiden we onze leerlingen voor op een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Een gezond voedingspatroon hoort hier bij. Wij zijn dan ook heel trots op het behalen van deze waardering voor onze schoolkantine. En nog veel trotser op onze leerlingen die deze gezonde maaltijden grotendeels zelfstandig bereiden!”, aldus Anne-Marie Gommeren, directeur Breda College.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine

Op de website van het Breda College staat een ambitieverklaring waarmee de school laat zien dat zij zich committeert aan de beweging naar een gezonde toekomst. De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum. Klik hier voor meer informatie.

Recommended Posts