Op Kbs de Parel is al jaren veel aandacht voor sport. Leerlingen krijgen 2 keer in de week gymles van een vakleerkracht en er is de mogelijkheid tot deelname aan naschoolse sport. Vanuit JiB (Jongeren in Beweging) worden er sportintroductielessen gegeven en daarnaast verzorgt Breda Actief veel sportieve activiteiten in de wijk en in de gymzaal van onze school, waardoor sporten voor onze leerlingen erg laagdrempelig wordt.

Datzelfde zouden we graag willen bereiken met muziek. Er is weliswaar geen vakleerkracht muziek maar wel een enthousiaste en muzikale  leerkracht van groep 8 die hier graag mee aan de slag zou willen. Onze leerlingen komen nauwelijks in aanraking met echte muziekinstrumenten en daar willen we graag verandering in brengen.

Eerste liedjes rond het kampvuur

Het idee ontstond bij het voorbereiden van het schoolkamp van dit jaar. Hoe leuk zou het zijn als alle leerlingen van groep 8 tijdens hun eindkamp eenvoudige liedjes op de ukelele rond het kampvuur spelen? Als we dan voor elke leerling een ukelele zouden hebben, dan  kunnen die ook tijdens de muzieklessen van groep 8 gebruikt worden. En eventueel bij een aantal groepsdoorbrekende activiteiten van de groepen 6, 7 en 8, die voor later dat schooljaar op de agenda stonden. Toen we hier nog even verder over dachten, zou het “Ontdek je talent” programma ook een rol kunnen spelen in het promoten van muzikale activiteiten.

25 gloednieuwe ukeleles

Patrick Zappeij van Music Department uit Dordrecht was bereid om 25 ukeleles te doneren aan onze school! Hiermee kunnen al deze muzikale fantasieën werkelijkheid gaan worden. Afgelopen december werden de ukeleles geleverd en heeft groep 8 de eerste ukeleleles gehad. Ook in het nieuwe blok van het “Ontdek je talent” programma, dat in de week van 17 januari van start gaat, zijn ukelelelessen opgenomen, zodat leerlingen in 6 weken de eerste beginselen van het ukelele spelen onder de knie kunnen krijgen. Later in het schooljaar krijgen ook de groepen 6 en 7 de kans om tijdens een wekelijkse groepsdoorbrekende activiteit kennis te maken met dit mooie instrument.

Patrick Zappeij en Music Department: Heel hartelijk bedankt voor deze mooie gift. We gaan hard ons best doen om naast een sportieve, ook een muzikale school te worden!

​​​​​​​Astrid Heijtling

Recommended Posts