​​​​​​​Op de meeste scholen leren kinderen vaak over natuur uit een boek of een filmpje. Het is lang niet altijd vanzelfsprekend dat zij ook zelf buiten de natuur kunnen ontdekken. En dat is juist dé manier waarop kinderen leren: met hart hoofd en handen! Kbs De Rosmolen volgt al 6 jaar het programma van Natuurwijs. 

De natuur als klaslokaal

De Rosmolen is een NatuurWijs school en we volgen de leerlijn van groep 1 t/m 8. Alle groepen gaan 3 dagen per schooljaar de natuur in waarbij alle natuurdoelen gebaseerd op de kerndoelen aan bod komen.  Natuurwijsdagen zijn bijzondere dagen voor onze leerlingen, ontdekkend en onderzoekend leren zij in de natuur.

​Op vrijdag 9 juli werd De Rosmolen de eerste Natuurwijsschool in Nederland. De directeur van Natuurwijs, Keelin O’Connor, heeft samen met onze Natuurwijzer ‘meneer Henk’ het bord , op de gevel van de school, onthuld.

Recommended Posts