De JF Kennedyschool in de Molstraat in Breda heeft een nieuw speelplein. Hard nodig, want de basisschool moest het lange tijd doen met een kale vlakte van stoeptegels. Die tegels liggen er grotendeels nog, maar nu voorzien van nieuwe en uitdagende speeltoestellen. De zeventien elementen zijn donderdagochtend ‘geopend’ door leerlingen van alle groepen.

Het was voor directeur Mariska Snijder aftellen van 17 naar 0, waarbij steeds een van de kinderen een stuk afzetlint doorknipte. Alles natuurlijk keurig volgens de coronaregels. Het merendeel van de leerlingen volgde de opening vanachter de ruiten. Maar het gejuich was er niet minder om.

Aandacht voor groen

,,Alle oude toestellen zijn weg, op de tafeltennistafel na. Die is verplaatst’’, zegt een tevreden Snijder, glas ‘champagne’ in de hand. ,,Het schoolplein is opnieuw opgebouwd met allemaal mooie elementen. Voor elk wat wils, met bijvoorbeeld een sporthoekje. En veel aandacht voor groen.’’ Overal zie je dan ook natuurlijke materialen. Dat oogt nu allemaal nog wat kaal en iel, maar dat verandert snel.
Ook Koumba Kuyata (11) zag dat het goed was. Ze deed voor school verslag van de opening. ,,Het is echt veel beter zo’’, zegt ze met haar clipboard in de hand. ,,Het vorige schoolplein was saai, je zag overal groepjes kinderen die gingen hangen. Deze nieuwe toestellen nodigen veel meer uit om lekker bezig te zijn.’’ 

Voor de buurt

Ze krijgt bijval van Amir Bittich (12), net als Koumba van groep 8. ,,Ik ben vooral blij met de goals voor het voetballen’’, zegt hij. Hij heeft als leerling van de Kennedyschool nog maar een paar maanden om van het plein te genieten, maar hij blijft voorlopig wel terugkomen. Het schoolplein is tot acht uur ’s avonds toegankelijk voor kinderen uit de buurt. Die hebben er nu meer te doen dan alleen maar hangen…

Bron met filmpje: ad.nl

Recommended Posts