De afgelopen 3 jaar is er op basisschool De Liniedoorn tijdens de kerstviering een kerstmusical opgevoerd. Dat was elk jaar een groot succes! Vanwege de corona maatregelen konden we kerstmusical dit jaar helaas niet voor publiek uitvoeren. Maar uiteraard hebben we wel een kerstmusical ingestudeerd en daar vervolgens  een film van gemaakt. Afgelopen dinsdag hebben alle groepen de film in de klas bekeken. De ouders kregen deze week een link om de film thuis te bekijken.

​​​​​​​Het bijzondere aan deze kerstfilm is dat (bijna) alle kinderen van school mee hebben gedaan aan de musical. Ook heeft een aantal peuters vanuit de voorschool meegedaan.

De helft van de groepen heeft het muzikale gedeelte verzorgd, de andere groepen het theatergedeelte. Daarbij mochten de kinderen die het muzikale gedeelte verzorgden zelf hun favoriete muziek uitzoeken waarop de tekst bewerkt werd naar kerstliedjes. De kinderen die het theaterstuk verzorgden hebben met de theaterjuf het verhaal en de teksten verzonnen. Naast culturele vorming zat er dus ook woordenschat in deze activiteiten verwerkt. 

Het thema van de kerstmusical was samen delen met elkaar, samen zorgen voor elkaar. Juist in deze tijd van corona heel passend! 

Recommended Posts