Geschreven door: Rana en Insaf uit groep 7/8 van Kbs De Liniedoorn

Dinsdag 17 december heeft Kbs De Liniedoorn een verkeersactie gedaan met hulp van de medewerkers handhaving en de politie. Op de Baliëndijk (die langs De Liniedoorn loopt) is een bord opgehangen dat bij kan houden hoe hard auto’s rijden. Als een auto zich netjes aan de snelheid van 30 km/u houdt dan komt er geld in de spaarpot, wordt er te hard gereden dan komt er helaas geen geld in de spaarpot. Er kon een maximaal bedrag van €2000,- worden opgehaald. De kinderen in groep 7/8 mogen vervolgens meedenken over wat er met dat geld gaat gebeuren in de wijk.

Daarom gingen de leerlingen van groep 7/8 van De Liniedoorn mensen staande houden als ze harder dan 30 km/u op de Baliëndijk reden, maar ook als ze zich netjes aan de snelheid hielden. De leerlingen gaven mensen die harder reden een rode kaart en de mensen die 30 of minder reden een groene kaart. Dat deden ze van 10:00 tot 12:00 uur. Groep 7 en groep 8 kregen elk drie kwartier de tijd om mensen staande te houden.

Voordat de actie begon hebben de kinderen uitleg gekregen van de politie en van de medewerkers handhaving. Het was een hele geslaagde actie, we hopen dat de mensen nu beter snappen dat er echt maar 30 km/u gereden mag worden langs onze school.

Recommended Posts