Een van de thema’s uit ons koersplan is ‘samenleven’. Drie directeuren van onze scholen vertellen elk vanuit hun eigen perspectief hoe zij daar over denken, voelen en handelen. Dit zijn de verhalen Bart van Kempen, Desi Arps en Maurice van de Lisdonk.

Het besef

Bart van Kempen is directeur van Kbs De Boomgaard in Breda en vertelt in deze podcast wat hem drijft en welke belangrijke taak de directeur van een school heeft als het gaat om het thema samenleven. 

Wanneer ik in de ochtend naar school fiets

Desi Arps is directeur van Kbs De Weerijs. Zij noemt zichzelf een utopisch idealist, waarbij zij zich afvraagt of dit geen pleonasme is: “Als we eens een keertje het onderwijs dat 100 jaar geleden bedacht is en nog steeds op ongeveer dezelfde wordt uitgevoerd kunnen veranderen, ja graag! Ik had meteen het gevoel dat ik op deze plek iets kan toevoegen.”

Link opent Youtube

Vanuit jouw kernkwaliteiten, van betekenis zijn voor de ander

Maurice van de Lisdonk is directeur van Kbs St. Joseph. Hij vertelt in deze podcast over zijn ervaringen, ook wat hij meeneemt vanuit het voortgezet onderwijs. Vooral heeft hij het over wat samenleven voor hem betekent: in relatie tot ouders, collega’s, maar ook de stichting als geheel.

Recommended Posts