Marieke  Alferink heeft al op de PABO op verschillende plekken in het buitenland stage gelopen. “Erg gaaf om op die plekken kinderen onderwijs te geven!” Na de opleiding heeft zij nog een jaar op Aruba les gegeven om daarna terug te keren naar Olympia waar zij eerder al LIO-stage liep. Marieke geeft les aan groep 5/6.
Femke Dijkers werkt intussen al weer drie jaar op Olympia. Na de Pabo is zij gaan werken op Kbs Jacinta. Na een aantal jaar begon het ‘te kriebelen’ en ging zij op zoek naar een school met een andere doelgroep. Voor haar was Olympia vanaf dag 1 thuiskomen.

Femke en Marieke zijn in gesprek met Bart Heijne, adviseur communicatie bij INOS. Zij praten over de coronacrisis: hoe zij die situatie ervoeren, wat er op hun school allemaal werd geregeld, en wat dat mogelijk betekent voor de inrichting van toekomstig onderwijs.

De video is opgenomen met Google Meet. Zo ervaar je ook wat het is als je via dit medium met elkaar in gesprek bent.

Recommended Posts