In deze podcast vertelt Astrid de Gast over de groepsgeluklessen die zij geeft in haar groep. Over hoe dat in zijn werk gaat en haar ervaringen met het effect van deze lessen. Astrid was tijdens de INOSdag bovenaan de grote trap te vinden. Daar vertelde zij al aan heel veel geïnteresseerde collega’s en met hetzelfde enthousiasme haar verhaal over hoe zij het verschil maakt. 

“Ik wil dat alle kinderen gezien worden en ik vind het belangrijk dat er een fijne sfeer heerst. Dat elk kind in bepaalde mate gelukkig is. Als je die basis goed neerzet dan komt een kind tot leren. Dan komt het tot ontdekken, durft het een uitdaging aan te gaan, durft het een fout te maken omdat het klimaat in de klas gewoon goed is. Om die sfeer in de klas te krijgen geven wij twee keer per week Kanjerlessen. Daarnaast maak ik zelf gelukslessen en groeimindsetlessen. En we hebben het over het brein. Ik gebruik prentenboeken waar een bepaalde boodschap in zit. En dan ook natuurlijk nog de groepsgeluklessen.”​​​​​​​

Astrid de Gast is leerkracht van groep 3 op Kbs Helder Camara.

Recommended Posts