Verborgen boodschappen toont werk van leerlingen uit het speciaal onderwijs, en is georganiseerd door Stedelijk Museum Breda samen met Cultuurwinkel Breda. Deze tentoonstelling is toegankelijk gemaakt voor mensen die slechtziend zijn d.m.v. teksten in brailleschrift, geleidestrips in de zaal en kunstwerken die aangeraakt mogen worden.

In NEXT, de projectruimte van het museum, zie (en voel!) je kunstwerken van leerlingen uit voorgezet speciaal onderwijs. Leerlingen van Breda College, Het Brederocollege, Visio en De Kei gingen aan de slag met het thema ‘verborgen boodschap’, en dat resulteerde in werken met o.a. brailleschrift, dromen, fantasieën, waarschuwingen en geheimtaal.

In de tentoonstelling is ook aandacht voor het creatieve proces. Een aantal leerlingen is namelijk nauw betrokken bij het maken van de expositie. Samen met medewerkers van het museum selecteerden zij de werken en bedachten ze het concept.

Stedelijk Museum Breda en Cultuurwinkel willen door middel van deze tentoonstelling de creativiteit van leerlingen uit het bijzonder onderwijs onder de aandacht brengen van een breed publiek. Daarnaast worden de leerlingen zo gestimuleerd om zelf beter naar elkaars werk te kijken en daarover na te denken.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Deelnemende scholen: Breda College, Het Brederocollege, Visio en De Kei
Met dank aan: Cultuurwinkel Breda/Nieuwe Veste en Gemeente Breda.

Recommended Posts