Op Kbs De Weerijs zitten de leerlingen met ingang van het nieuwe schooljaar ook na 15.15 uur niet meer stil: drie dagen per week organiseert BSO Fun-Kidz daar allerlei sport-, spel- en cultuuractiviteiten. Elke maandag, dinsdag en donderdag wordt er eerst wat gedronken maar daarna gaan ze lekker naar buiten. Elke dag wordt door gediplomeerde sportdocenten en pedagogisch medewerkers met de kinderen een programma opgezet, aan de hand van het thema van de week of maand.

Kbs De Weerijs stimuleert daarmee het sportieve gedrag van de kinderen. Lopen, rennen, fietsen, stoeien, klimmen, tikkertje, verstoppertje, vrienden maken, samenwerken, vele uitstapjes; Lekker buitenspelen en bewegen is voor kinderen een heel natuurlijke bezigheid. Bewegen is gezond, want je krijgt er conditie van, je spieren en botten worden sterker en je wordt minder snel te dik.

Fun-Kidz reikt talloze tips aan hoe je bewegen op een leuke en eenvoudige manier kunt toepassen in de dagelijkse bezigheden. Lekker luieren en hangen is er dus niet meer bij.

Op De Weerijs zijn wij van mening dat het leerrendement van de leerlingen verhoogd wordt door verrijking. Naast de BSO gericht op sport en cultuur, worden de gymlessen aangeboden door een vakdocent, letten wij op een gezond voedingspatroon en verruimen wij het cultuuraanbod. Zo hebben wij een jaarlijkse activiteit gericht op milieu en natuureducatie en investeren wij in cultuureducatie door o.a. de samenwerking aan te gaan met lokale kunstenaars.

Recommended Posts